Skip to content

Hellas WebNews
Ειδήσεις, Σάτυρα
Links

Μουσική

Translations - Μετάφραση

Ειδήσεις - Σχόλια 2008

Used for content types: Book page, Page, Poll

Νοέμβριος 2008
(page: 21)

Ειδήσεις - Σχόλια 2008

Οκτώβριος 2008
(page: 5)

Ειδήσεις - Σχόλια 2008

Σεπτέμβριος 2008
(page: 7)

Ειδήσεις - Σχόλια 2008

Ειδήσεις - Σχόλια 2009

Used for content types: Book page, Page, Poll

Μάϊος 2009
(page: 24)
Οκτώβριος 2009
(page: 113, poll: 1)

Used for content types: Book page, Page, Poll

Μάϊος 2010
(page: 141)

Used for content types: Blog entry, Book page, Page, Poll, Story

Air Lines
(blog: 1, page: 4)
Internet
(page: 8)
Movies
(page: 2)
Nobel
(page: 2)
Video
(page: 8)
Αθλητικά
(page: 21)
Βουλή
(page: 4)
Δημοσκοπήσεις
(page: 9, poll: 1)
Διαφθορά
(blog: 1, page: 113)
Δίκαιο
(page: 1)
ΕΛ.ΑΣ
(page: 29)
Ελλάδα
(page: 10)
Επέτειοι
(page: 18)
Επικαιρότητα
(blog: 1, page: 31)
Θέματα Εκλογών
(blog: 5, page: 55)
Ιστορία
(page: 12)
ΚΚΕ
(page: 65)
Κύπρος
(page: 47)
ΛΑ.ΟΣ
(page: 7)
Μουσική
(page: 33)
Νέα Δημοκρατία
(blog: 4, page: 132)
Νομικά
(page: 1)
Οικονομία
(page: 420)
ΟΤΕ
(page: 8)
Παιδεία
(page: 2)
ΠΑΣΟΚ
(blog: 3, page: 296)
Ποίηση
(page: 3)
Πολιτικά
(page: 57)
Πόντος
(page: 6)
ΣΥΡΙΖΑ
(blog: 1, page: 34)
Τουρκικό
(page: 236, poll: 1)
Υγεία
(page: 20)
Χιούμορ
(page: 22)

Οι προσκεκλημένοι του Χριστοφοράκου

by Hellas Web News | 02/07/2009

Πές μου με ποιούς κάνεις παρέα να σου πω ποιός είσαι

Για μια τρελλή τρελλή γράφει η Ελευθεροτυπία εδώ.

Πολλά ακούγονται και για τον Π. Τσίμα. Αν αληθεύουν καλλίτερα να αφήσει την δημοσιογραφία, το μόνο που καταφέρνει είναι να εξοργίζει τους τηλεθεατές. Επίσης δεν μάθαμε ποτέ αν αληθεύει και αυτό περί Παύλου πάντα ο λόγος.

Παρακάτω απόσπασμα του άρθρου της "Ε".

Οι προσκλήσεις

Ενδεικτικά όπως προκύπτει από το παραστατικό που σήμερα δημοσιεύουμε, ο Μ. Χριστοφοράκος, μέσω του γραφείου του, διευθετούσε τις προσκλήσεις και τη φιλοξενία για τις 28 με 30 Ιουλίου του 2006 μιας σχεδόν μόνιμης παρέας, τρεις μήνες πριν από τη διοργάνωση.

Στην ολιγομελή παρέα των προσκεκλημένων του Μ. Χριστοφοράκου, πέραν του αδελφού του, φαίνεται να περιλαμβάνονται: ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Φίλιππος Σπυρόπουλος (έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ την περίοδο 2004-5 και πρόσφατα κατέθεσε υπέρ του Δ. Δενδρινού), ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο Γιώργος Γαλανάκης, στέλεχος του ομίλου Λασκαρίδη, ο Πέτρος Τζαννετάκης (τότε μέλος του Δ.Σ. της Siemens Α.Ε.), οι Μ. και Π. Τσακτάνης (τέως ιδιοκτήτης εταιρείας security), ο Ι. Αρναουτάκης και ο Δ. Δενδρινός.

Ηθελε και υπουργούς

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις, μέσω των οποίων η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου προσπαθεί να κάνει τις επιβεβαιώσεις με τους προσκεκλημένους στη γερμανική πίστα της Formula 1, φαίνεται ότι ο Χριστοφοράκος πάσχιζε να εξασφαλίσει και υπουργική συντροφιά. Γι' αυτό και έχουν γίνει επαφές με Μ. Λιάπη, Γ. Παπαθανασίου, Γ. Αλογοσκούφη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον τελευταίο να φέρεται να έχει αρνηθεί... το υψηλό θέαμα και τους υπόλοιπους να είναι άγνωστο τι και πότε απάντησαν.

Αυτά προς στιγμήν για τον Μ. Χριστοφοράκο και τους υψηλούς προσκεκλημένους του στις πίστες των ακριβών αυτοκινήτων και του θεάματος, που κατ' εξακολούθηση απολάμβαναν.

Share/Save
1.02
Average: 1 (1 vote)
Your rating: None

Comments

Εδώ η απάντηση του Παύλου, Για να είμαστε δίκαιοι...

July 3, 2009 by aris53m, 1 year 4 weeks ago
Comment id: 311

Δημοσιεύσατε στην «Ελευθεροτυπία» έναν πίνακα προσκεκλημμένων της Siemens, σ’ έναν αγώνα «Φόρμουλα 1», στον οποίο περιλαμβάνεται και το όνομά μου. Θεωρώ χρέος μου νας σας δώσω μιαν απάντηση και παρακαλώ να την λάβετε υπ όψιν σας.

1. Με την εταιρεία Siemens δεν είχα ποτέ απολύτως καμμία σχέση, επαγγελματική ή άλλη, καμμία δοσοληψία, ούτε καν για αγορά προϊόντων. Δεν χειρίστηκα ποτέ θέματα συναφή με την δράση της, ως δημοσιογράφος.

2. Τον κ Χριστοφοράκο, προσωπικά, τον γνωρίζω πράγματι. Έτυχε να τον γνωρίσω σε χρόνο ανύποπτο, πολύ πριν αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Siemens. Ήταν συμμαθητής από το σχολείο και φίλος ενός πολύ στενού συγγενικού μου προσώπου καθώς και ενός κύκλου προσωπικών φίλων, με τους οποίους συνδέομαι κοινωνικά, πάνω από 30 χρόνια. Δεν ήμουν δημοσιογράφος, όταν τους γνώρισα. Κι όταν έγινα δημοσιογράφος (γνωρίζετε σε ποιά εφημερίδα) παραμείναμε φίλοι, με διαφορετικές επιλογές ζωής. Στα πλαίσια αυτής της παρέας παλαιών φίλων, και μόνον, εξωεπαγγελματικά, έτυχε να συναναστραφώ κάποιες φορές τον κ Χριστοφοράκο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Στα ίδια πλαίσια, και με την συμμετοχή των ίδιων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε και το ταξίδι, στο οποίο αναφέρεστε. Δεν ήταν «επαγγελματικό» ταξίδι. Και δεν μετείχε (όπως και σε καμμιά άλλη συνεύρεση αυτής της παρέας στην οποία να είμαι και εγώ παρών) απολύτως κανένα πολιτικό πρόσωπο. Δυσκολεύομαι, λοιπόν, να δω ποιά συνάφεια με το σκάνδαλο Siemens μπορεί να έχει μια εκδήλωση στην οποία μετείχαν άνθρωποι που δεν είχαν καμμία σχέση με τις εμφανείς δραστηριότητες του κ.Χριστοφοράκου και καμμιά ιδέα για τις αφανείς (τότε) δραστηριότητές του. Εκτός κι αν μετατρέψουμε μια σοβαρή υπόθεση που πλήττει το δημόσιο συμφέρον σε ιδιωτικό κηνύγι μαγισσών και ενοχοποιήσουμε ακόμη και τους συμμαθητές των παιδιών ενός υποδίκου.

Σας έπεισε?

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Post new comment

 
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.

Φιλικές Ιστοσελίδες



Drop Caps 1

AdaptiveThemes